Cursus detectie

Maak van jouw hond een speurneus!

Vind jij het ook altijd zo’n indrukwekkend gezicht als de douane met de speurhonden alle koffers en tassen langsgaan op Schiphol? En dat de hond vervolgens aangeeft dat hij drugs of wapens heeft gevonden? Dat kan jouw hond ook! 

Bij detectie leer je je hond te zoeken naar een specifieke stof. Dit kan in principe van alles zijn, maar doorgaans trainen we tijdens de lessen met geurstoffen als koffie, anijs, kruidnagel of gun oil (wapenolie). Theoretisch gezien zou zo’n stof ook geld, wapens, explosieven of bepaalde drugs kunnen zijn. In de basiscursus leer je je hond de geurstof aan en gaan we werken naar een zogenaamde ‘verwijzing’, oftewel: het door de hond aan de geleider laten weten dat hij de stof heeft gevonden en waar deze zich bevindt.

Deze cursus is geschikt voor alle honden, maar zeker aan te raden voor honden die veel behoefte hebben aan een uitdaging. Het detectiewerk zorgt voor voldoening bij de hond, ze worden er enorm moe van, het is goed voor jullie onderlinge band en als geleider train je jezelf op een goede timing en het leren lezen van je hond. In Almere is het momenteel alleen mogelijk de trainingen individueel of in een door jou zelf samengesteld groepje te volgen. Neem hiervoor contact op via de mail.

 

 

Detection Dog Instructor en Handler certificaten behaald bij the UK College of Scent Dogs

Inschrijving:

De inschrijving van nieuwe cursisten verloopt via de Argos Scentwork Academy. In 2020 is DogsFirst een samenwerking aangegaan met KynoSophia en zij zijn samen de Argos Scentwork Academy gestart. De trainingen zijn verder hetzelfde. 


 Naar de agenda