Cursus detectie

Maak van jouw hond een speurneus! 

Tijdens deze cursus ligt de focus op het detectiewerk met af en toe een uitstapje naar speuren, zoekwerk en slachtofferzoeken. 

Vind jij het ook altijd zo’n indrukwekkend gezicht als de douane met de speurhonden alle koffers en tassen langsgaan op Schiphol? Dat kan jouw hond ook! 

Bij detectie leer je je hond te zoeken naar een specifieke geur. Dit kan in principe van alles zijn, maar doorgaans trainen we tijdens de lessen met stoffen als koffie, anijs of tabak. Theoretisch gezien zou zo’n stof ook geld, wapens (kruit), explosieven of bepaalde drugs kunnen zijn. In de basiscursus leer je je hond de geurstof aan en gaan we werken naar een zogenaamde ‘verwijzing’, oftewel: het aan de geleider laten weten dat hij de stof heeft gevonden en waar deze zich bevindt.

Deze cursus is geschikt voor alle honden, maar zeker aan te raden voor honden die veel behoefte hebben aan een uitdaging. Het detectiewerk zorgt voor voldoening bij de hond, ze worden er enorm moe van, het is goed voor jullie onderlinge band en als geleider train je jezelf op een goede timing en het leren lezen van je hond.

 

Details cursus: 

Start Basis Detectie groep (4 cursisten):
Woensdag 12 september 19.00uur

Locaties in Almere, wordt nog nader bekend gemaakt

De cursus bestaat uit 5 lessen 
Kosten: €100,-

 

INSCHRIJVEN IS NIET MEER MOGELIJK