Trainingsmethode

Bij DogsFirst trainen we beloningsgericht en zonder de hond onnodige druk op te leggen. HondencentrumDogsFirstGroepsles2Wel vinden wij dat onze honden aan bepaalde leefregels moeten voldoen en het in sommige situaties nodig is om hen grenzen aan te geven. Bij ons leer je hoe je dit in de praktijk toepast terwijl je de band met jouw hond versterkt en vervolgens onderhoudt; de basis van een goede relatie waarbij de hond graag naar jou luistert.

We gaan verder dan het aanleren van een ‘zit’ en ‘blijf’ en gaan in op de dagelijkse praktijken waar je mee te maken hebt. Tijdens onze privé- en groepstrainingen behandelen we zaken als socialisatie, zindelijkheid, verschillende leeftijdsfases, hoe een hond leert en communiceert en nog veel meer.

Wij zien onszelf meer als coach dan als instructeur, het is namelijk ons streven om jou als eigenaar de nodige kennis en vaardigheden mee te brengen zodat je zelfstandig met je hond aan de slag kunt en ons verder niet meer nodig hebt. Uiteraard is het blijven volgen van cursussen wel altijd verstandig omdat je hiermee de band met je hond onderhoudt en je de hond kunt helpen bij het opbouwen van meer zelfvertrouwen of zelfbeheersing. 

Je kunt ons ook inschakelen wanneer je hond ongewenst gedrag vertoont, we zullen je dan inzichten geven in de redenen en oorzaken van het gedrag en uiteraard helpen met het vinden van een oplossing.

Dankzij gedegen opleidingen tot gedragsdeskundigen en het feit dat wij ons blijven bijscholen biedt DogsFirst veel kwaliteit! Een ander speerpunt van DogsFirst is flexibiliteit. We passen ons aan aan de persoon en de hond die we voor ons hebben staan. Zowel qua trainingsmethode als doelen, maar ook qua tijdsindeling. Mocht u vaker dan één keer per week willen trainen, of korter/langer dan is aangegeven dan is dit mogelijk. Ook kunnen we op locatie cursussen of trainingen geven wanneer er drie of meer geïnteresseerde combinaties zijn. Neem daarom vooral contact op! 

Miriam Eijgenstein